nieuws

Verdachten doodsteken Joël Alfarez uit Deventer blijven elkaar beschuldigen

Herdenking Joël Alfarez bij Helios in Deventer
Herdenking Joël Alfarez bij Helios in Deventer
In de rechtbank in Zutphen hebben de verdachten van de moord op Joël Alfarez uit Deventer opnieuw elkaar aangewezen als dader. De rechter heeft daarom voorgesteld om beide verdachten met elkaar in gesprek te laten gaan in een aparte ruimte.
Het is een moreel appèl van de rechter op de verdachten die stelselmatig elkaar blijven aanwijzen als dader.
De verdachten zijn de 23-jarige Jamal A. en de 27-jarige Abdi H. Beiden worden ervan verdacht dat ze op oudjaarsdag 2015 de 23-jarige Alfarez hebben doodgestoken. De steekpartij vond plaats op een parkeerplaats in Zutphen. 
Wat precies de aanleiding voor de steekpartij is geweest, is niet duidelijk. Her en der wordt gezinspeeld op gokschulden of betrokkenheid in hennep.

Gevecht tussen Alfarez en Jamal A.

Abdi H. verklaarde vandaag voor de rechtbank dat hij een kopstoot kreeg van Joël Alfarez "Mijn mond zat onder het bloed", aldus H., die zijn telefoon verloor. Ook viel er geld uit zijn zak. "Ik gok wel 's, dan heb je dat nodig. Jamal kwam mij te hulp, hij raakte in gevecht met Joël en duwde mij weg."
H. raapte zijn telefoon op en hoor Jamal roepen dat ze moesten gaan. "In de auto vertelde Jamal dat hij had gestoken", verklaarde H. "Ik wilde familie van Joël bellen maar had geen beltegoed." 

Kopstoot Alfarez

Jamal A. vertelde een heel ander verhaal voor de rechtbank, vanmorgen. Volgens hem had Abdi H.een  afspraak met Joël Alfarez op de bewuste parkeerplaats in Zutphen. Vanuit de auto zag Jamal A. hoe Abdi H. een kopstoot kreeg van Alfarez. 
"Ik ben toen de auto uitgerend om Abdi te helpen. Die had bloed aan z'n mond. Ik heb Abdi weggeduwd en raakte in gevecht met Joël. Die gaf me een stomp tegen de slaap. Ik zakte door m'n knie en gaf 'm vervolgens een uppercut."
Volgens Jamal A. was niet hij degene die Alfarez neerstak maar is Abdi H. de schuldige. "Opeens kwam Abdi van linksachter met een mes. Hij stak kort tweemaal achter elkaar."

Kleren verbrand

Volgens Jamal A heeft hij Abdi H. 's avonds nog ontmoet in een park in Deventer. "Ik wilde van Abdi weten waarom hij gestoken had", zegt Jamal. Het mes waarmee wordt gestoken wordt in het water gegooid. Kleren, waaraan Abdi H. het bloed van het mes had geveegd, zijn verbrand, verklaard Jamal A. 
Naar het mes is meerdere keren tevergeefs gezocht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.