Dat ging nét goed: roekeloze inhaalactie op N48 tussen Ommen en Hoogeveen (video)

Be Nieboer uit het Groningse Oude Pekela kreeg de schrik van zijn leven, toen hij maandag over de N48 tussen Ommen en Hoogeveen reed. Daar reed bijna frontaal een auto op hem in. Zijn dashcam legde de roekeloze inhaalactie van de bestuurder vast.

Nieboer reed op de tweebaansweg een vrachtwagen tegemoet, maar moest op het allerlaatste moment opzij, omdat de vrachtwagen werd ingehaald door een auto. "Mevrouw had haast", schreef hij op Facebook, waar hij de video van de inhaalactie plaatste.

Tegen RTV Noord zegt Nieboer, die zich als koerier veel op de weg bevindt: "Het was heel heftig. Maar ik ben wel wat gewend, ik zie wel vaker rare dingen natuurlijk."

'Constant te drukken'

"Ik heb de vrachtwagenchauffeur ook nog gesproken. Die zag mijn video op Facebook en belde mij. Het schijnt dat die mevrouw al kilometers lang achter hem reed en constant zat te drukken."

"Gelukkig zit ik in een hoge bus en heb ik ruim zicht, dus ik zag de auto op tijd aan komen." Net als de auto voor Nieboer, week de koerier uit naar de berm. "Ik ben er heel nuchter in, hoor. Maar toch: zo gek als dit heb ik nog niet meegemaakt."

Nieboer heeft de video inmiddels doorgestuurd naar Team Verkeer Noord Nederland. Die onderzoekt de beelden.

Meer over dit onderwerp:
Ommen Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren