nieuws

Zwolse blogger Cynthia Schultz wil meer voorlichting over seksuele intimidatie

Het is volgens de Zwolse blogger Cynthia Schultz tijd dat we seksuele intimidatie beter bespreekbaar maken, "Meer dan de helft van de vrouwen wordt wel eens seksueel geïntimideerd, waarom krijgen we dan op school geen voorlichting en zelfverdediging?"
Twee weken geleden werd de Zwolse blogger bij de Wijthmenerplas in Zwolle seksueel geïntimideerd. Vervolgens deed ze op social media haar verhaal en kreeg daarna een lading kritiek over zich heen, 'stel je niet aan', 'it comes with the job' en 'aandachtshoer' waren een aantal van de reacties. 
"Het grote probleem is dus dat dit als normaal wordt gezien en mijn angst en reactie als overdreven. Jongens. What the fuck?", schreef Cynthia daarna op Instagram. Ze besloot om het niet hierbij te laten en wil graag dat er meer aandacht komt voor seksuele intimidatie in de vorm van voorlichting, "Ik heb binnenkort een afspraak met GGD IJsselland, zij hebben contact met basis- en middelbare scholen in de regio en vragen aandacht voor thema's zoals seksuele intimidatie, ik ben blij met deze eerste stap!" 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.