nieuws

Almelose vlogger NiceNienke vliegt naar Brazilië voor een meet-and-greet met duizenden fans

Nog geen half jaar geleden maakte de 19-jarige Nienke Helthuis uit Almelo een video waarin ze Portugees probeerde te praten. De video werd ruim 20 miljoen keer bekeken en is een grote hit in Brazilië, reden om volgende week naar het land te vliegen voor een meet-and-greet met haar fans.
Nienke: "Ik denk dat het er mee te maken heeft dat de Brazilianen heel gek zijn op hun land. Als dan iemand uit het buitenland hun taal probeert te praten, ik denk dat ze dat helemaal geweldig vinden. Ze voelen zich vereerd dat mensen moeite doen om hun taal te leren". 
De Brazilianen staan te springen om NiceNienke, want onder die naam is ze bekend op YouTube, te ontmoeten. Ze mag zelfs haar vluchttijd- en nummer niet bekend maken omdat er dan hordes fans op het vliegveld worden verwacht, 'maar dat doe ik denk ik wel hoor, het is veel te leuk allemaal.'
Het hotel waar Nienke verblijft in Brazilië maakt zich op voorhand al zorgen over haar komst: "Ze zijn bang dat het te druk wordt door alle fans". Maar hier in Nederland merkt ze niets van haar sterrenstatus."Hier kan ik gewoon normaal over straat". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.