nieuws

OM verzet zich tegen einde tbs van vrouw die ex neerschoot bij school in Deventer

Politieonderzoek na schietpartij bij Sint Lebuïnusschool in 2008
Politieonderzoek na schietpartij bij Sint Lebuïnusschool in 2008
Als het aan justitie ligt komt er nog geen definitief einde aan de tbs van een 45-jarige vrouw uit Raalte. De vrouw kreeg in 2008 de terbeschikkingstellingsmaatregel opgelegd nadat ze haar ex-man neerschoot bij de Sint Lebuïnusschool aan het Spijkerpad in Deventer.
De vrouw vuurde toen in een psychose zes kogels af op de man. Hij raakte gewond. De tbs van de vrouw werd vorig jaar al voorwaardelijk beëindigd. Volgens de reclassering verloopt de behandeling van de 45-jarige vrouw voorspoedig.

Reclassering wil einde tbs

In een rapport stelt de reclassering dan ook voor om de tbs van de vrouw helemaal op te heffen. De vrouw woont op dit moment in een instelling voor mensen met psychische problemen en wordt van daaruit begeleid.
Ze heeft binnenkort een gesprek met de psychiater over vermindering van de medicatie. De vrouw is ook al regelmatig op familiebezoek in Deventer. Haar jongste zoon bezocht haar onlangs. "Hij wilde weten of ik degene was die op zijn vader had geschoten", aldus de vrouw.

Geen contact toegestaan

De vrouw mag eigenlijk geen contact hebben met haar kinderen en ook mag ze niet in de buurt van de Sint Lebuïnusschool komen, omdat de schietpartij daar nog steeds gevoelig ligt. 
Voor het Openbaar Ministerie is er nog geen reden om de tbs helemaal op te heffen. Volgens de officier van justitie is niet te voorspellen wat er gaat gebeuren met de vouw als haar medicatie wordt aangepast.

Ex-man tegenkomen

Het gevaar dat de vrouw weer in een psychose terecht komt is niet onderzocht. Ook bestaat het gevaar dat de vrouw tijdens een bezoek aan Deventer haar ex-man tegenkomt. Wat er dan gebeurt is onzeker. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.