nieuws

Drie scenario’s voor ontwikkeling Sluiskwartier Deventer

Pakhuizen aan het Pothoofd in Deventer
Pakhuizen aan het Pothoofd in Deventer
Het Sluiskwartier in Deventer wordt vernieuwd, maar hoe precies, dat moet nog blijken. Het college van B en W heeft twee nieuwe opties voorgesteld, naast het oorspronkelijke plan van nieuwbouw.
Behoud, nieuwbouw, of een combinatie van beiden: dat zijn de drie scenario's voor het gebied achter het Pothoofd. 
Bij nieuwbouw, het oorspronkelijke plan, wordt een groot deel van de Pothoofdpanden gesloopt en komt er plek voor tijdelijke parkeerplaatsen. Het hele gebied wordt dan vernieuwd, zowel aan de Pothoofdkant als daarachter.
Tegen dit plan was veel protest. Buurtbewoners waren tegen de sloop van cultuurhistorische panden. Bij de nieuwe opties is het daarom noodzakelijk dat de Brinkgarage een permanente parkeerplaats wordt.

Nieuwe scenario's
Het scenario 'behoud' houdt in dat vooral het Pothoofd onder handen wordt genomen. Het gebied daarachter blijft nagenoeg gelijk.
Bij een combinatie van nieuwbouw en behoud blijven de cultuurhistorisch waardevolle panden behouden. Er komen nieuwe woon- en werkpanden aan het Pothoofd die in stijl overeenkomen met de huidige bebouwing. De achterkant wordt dan een stedelijk erf. 
De gemeenteraad neemt naar verwachting voor de zomer een besluit.

DAVO Bieren

Momenteel is er al veel gebeurd in het Sluiskwartier. Het Pothoofd heeft een metamorfose gekregen en de bijgebouwen van het Ten Zijthoffcomplex zijn gesloopt. In dat pand heeft brouwerij DAVO zijn intrek genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.