nieuws

Parkeren in Raalte levert vandaag een gebakje op; feestelijk afscheid van betaald parkeren

Betaald parkeren in Raalte is verleden tijd. Vanaf maandag is parkeren in het centrum gratis. Dat wordt dit weekend al gevierd: wie wil betalen krijgt namelijk een gratis gebakje!
In september besloot het college dat betaald parkeren afgeschaft zou worden. In eerste instantie moest dat per 1 januari al, maar omdat meer tijd nodig was om praktische zaken te regelen werd die datum dus doorgeschoven.

Tompouce

Officieel wordt het betaald parkeren dus pas maandag afgeschaft, maar vandaag hoeft ook al niet meer betaald te worden. Parkeerwachters bij de betaalautomaten geven aan dat betalen niet meer hoeft, maar wie toch een kaartje trekt krijgt een bon waarmee bij de bakker een tompouce gehaald kan worden.
De datum 1 april kan natuurlijk niet zomaar voorbij gaan: parkeerwachters schrijven bonnen uit, waarop staat dat het om een grap gaat en dat met een speciale code, die op de bon staat, meegedaan kan worden aan een prijsvraag. 

Officieel afscheid

Maandag wordt officieel afscheid genomen van het betaald parkeren. Raalter ondernemers vieren dat symbolisch tijdens een bijeenkomst bij Hotel De Zwaan.
Met het gratis parkeren wil de gemeente meer mensen naar het centrum trekken. De gemeente neemt een groot deel van de kosten voor het afschaffen op zich, de ondernemers betalen de komende jaren gezamenlijk de rest.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.