PVV wil meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen in Almelo, Enschede en Twenterand

De PVV wil volgend jaar in Almelo, Enschede en Twenterand meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. In die gemeenten denkt de partij de grootste kans te maken in de raad te komen. De partij gaat nu op zoek naar geschikte kandidaten.

De PVV kreeg tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, begin deze maand, de meeste stemmen in Almelo. Dat heeft volgens Tweede Kamerlid Roy van Aalst uit Hengelo een rol gespeeld in de keuze om daar mee te gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook in Enschede en Twenterand ziet de PVV kans op zetels in de gemeenteraad.

De PVV is wel in de Overijsselse Staten vertegenwoordigd. Partijleider Geert Wilders is de afgelopen jaren terughoudend geweest in het meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen: hij vond dat tot nu toe te vroeg. Alleen in Den Haag en Almere zit de partij in de gemeenteraad. Dat moet na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 dus anders zijn, als het aan de PVV ligt.

De kandidaten worden via eigen 'klasjes' klaargestoomd voor het politieke werk. Sinds de bekendmaking komen er veel reacties binnen. "De mailbox stroomt vol", zegt Van Aalst.

Deel dit artikel:

Reageren