nieuws

Huisarts uit Steenwijkerland mag vak niet meer uitoefenen na seks met patiënte

Dokter uit beroepsregister geschrapt
Dokter uit beroepsregister geschrapt
Een huisarts uit de gemeente Steenwijkerland mag het doktersvak niet meer uitoefenen vanwege een liefdesrelatie met een patiënte. Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle heeft hem uit het beroepsregister gehaald. Dat meldt de Stentor.
De dokter behandelde jarenlang een nu 33-jarige patiënte, die kampte met psychische problemen en wordt omschreven als zwakbegaafd. De vrouw kwam wekelijks bij hem en er ontstond een vriendschapsband, die overging in een liefdesaffaire.
Tijdens consulten masseerde hij haar, omdat de fysiotherapie voor haar niet vergoed werd. Hij stuurde haar liefdesverklaringen via sms en e-mail.
In november vorig jaar vroeg de vrouw of de dokter langs wilde komen omdat ze zich niet goed voelde. Bij die gelegenheid ging hij naast haar in bed liggen en streelde haar over de borsten en geslachtsdelen. Hij gaf haar toen vijftig euro voor haar verjaardag.

De beroepsorganisatie van huisartsen KNMG heeft de uitdrukkelijke bepaling dat seksueel contact tussen arts en patiënt absoluut niet is toegestaan. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.