nieuws

Jong FC Twente wint Overijsselse degradatiekraker in 2e divisie van HHC

Hekkensluiter Jong FC Twente heeft vanmiddag de Overijsselse degradatiekraker in de 2e divisie bij HHC Hardenberg gewonnen. Vlak voor tijd zorgde verdediger Ben Aissa Ben Amar voor de 2-1 zege voor de ploeg uit Enschede.
De eerste kansen waren voor Jong Twente. Na ruim een kwartier kreeg Rob van der Leij de grootste kans van de eerste helft, maar hij schoot net voorlangs. HHC kwam daarna beter in de wedstrijd en kort voor rust kreeg het nog enkele kansen op de openingstreffer. Onder meer Sargon Gouriye was kansrijk, maar scoren deed de ploeg niet en dus was de ruststand 0-0.
Een paar minuten na rust kreeg Van der Leij opnieuw een grote kans op de openingstreffer, maar opnieuw wist hij niet te scoren. Twintig minuten voor het einde was het wel raak. Gouriye maakte de 1-0 na een mooie aanval. Slechts tien minuten kon HHC genieten van de treffer. Brem Soumaoro maakte tien minuten voor tijd namelijk de 1-1. HHC ging op zoek naar de 2-1 en Mark Veldmate vond die bijna, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant was het Benaissa Benamar die wel scoorde en dus gingen de drie punten naar Jong Twente.

Degradatie

Ondanks de zege lijkt lijfsbehoud voor Jong FC Twente onmogelijk. Voor HHC wordt dat door de nederlaag ook steeds lastiger. De ploeg is voorlaatste met 28 punten uit 28 wedstrijden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.