nieuws

De zeilschepen zijn er klaar voor: het vaarseizoen is weer begonnen

Ze zijn er helemaal klaar voor, de eigenaren van zeilschip 'De Brandaris'. Opgeknapt en wel brengen ze het schip van Genemuiden, waar het tijdens de winter heeft gelegen, naar zijn vaste standplaats in Kampen.
Voor de zogenoemde charterschepen wordt het een druk seizoen, want met de Hanzedagen voor de boeg verwachten de schippers een hoop extra passagiers.
Met zijn bijna dertig meter is 'De Brandaris' een indrukwekkend gezicht. Zo'n honderd jaar geleden werd de driemaster gebruikt als zeilschip op zee, nu wordt het voor commerciële doeleinden gebruikt. Groepen mensen kunnen het schip boeken. 

Skyline van Kampen

De zeilschepen vormen een belangrijk onderdeel van de komende Hanzedagen, komende juni in Kampen. "Van de gemeente moeten we dan ook een paar dagen aan de kade blijven liggen voor de skyline van de stad', zegt Giel Timmerman. Samen met zijn companon Jack Grondel is hij de eigenaar van De Brandaris. "De gemeente wil voorkomen dat alle mooie zeilschepen uitvaren en er een lege kade overblijft." 

Volgeboekt

Een groot probleem zal dat niet worden, want vanwege de hotelvoorzieningen in het schip zal het sowieso niet zomaar uitvaren. Sterker nog, het schip fungeert tijdens de Hanzedagen voornamelijk als hotel omdat alle andere hotels in de stad zijn volgeboekt. De gemeente verwacht zo'n driehonderdduizend bezoekers. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.