nieuws

Nachthoreca Deventer wil verder met vrije openingstijden in het weekend

Bier / bier tappen
Bier / bier tappen © RTV Oost / Rogier van den Berg
De nachthoreca in Deventer wil graag verder met de vrije openingstijden in het weekend. De proef die vorig jaar startte, loopt volgende maand op zijn eind en de ervaring tot nu toe zijn overwegend positief. Dat blijkt uit een rondgang van dagblad De Stentor.
Vanaf 1 mei hanteerde horeca-ondernemer in de binnenstad en Het Havenkwartier vrije openingstijden op vrijdag en zaterdag. In de praktijk betekent dat horecagelegenheden hooguit een uur langer open zijn. Volgende maand, 1 mei 2017, is de proef afgelopen. 
Hans Huberts van Danscafé Persee laat aan de krant weten dat de gemeente wellicht ook door wil met de proef. "Dat gaat waarschijnlijk wel gebeuren."
In de andere steden waar de proef al eerder werd gestart, bleek dat vrije eindtijden tot minder uitgaansgeweld en minder geluidsoverlast zou leiden, omdat jongeren zo niet allemaal tegelijk naar huis gaan. Horeca-ondernemers beamen dat ook in Deventer.
Toch blijft niet iedereen langer open. Zo laat Eddie Kers van bierencafé De Heks en Café Kaal weten niet mee te doen aan de proef omdat jongeren veel later naar de binnen komen.
Evaluatie
Tot aanstaande woensdag hebben horeca-ondernemers de kans om een evalutatieformulier over de proef terug te sturen naar de gemeente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.