nieuws

SciSports uit Enschede zorgt voor meer 'laptoptransfers' in de toekomst

Het bedrijf SciSports uit Enschede levert data aan voetbalclubs om zo op basis van de wetenschap het ideale team samen te kunnen stellen. Dat is een gouden greep, want het bedrijf blijft maar groeien. Vorige week kwam er 1,8 miljoen euro vrij om te kunnen investeren.
SciSports heeft de afgelopen jaren gebouwd aan de SciSkill Index, een volledig geautomatiseerde oplossing die de kwaliteit, het talent en de waarde van iedere professionele voetbalspeler ter wereld berekent.

BallJames

Met de in-house ontwikkelde capturing reality technologie, genaamd BallJames, die realtime volledige 3D data genereert, ontstaat een geraffineerde totaaloplossing die de gebeurtenissen op de training of in de wedstrijd direct omzet naar bruikbare informatie en kennis. De 1,8 miljoen euro zal ook gebruikt worden om die systemen internationaal uit te rollen. 

Laptoptransfers

Mede-oprichter Anatoliy Babic verwacht dan ook dat data in de voetballerij een steeds grotere rol gaat spelen: "Dat worden dan laptoptransfers genoemd. Zo zit het natuurlijk niet in elkaar, maar belangrijk wordt het wel", zegt hij in Overijssel Vandaag. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.