Binnenstad van Almelo verboden gebied voor uitsupporters na geweldsincidenten

De binnenstad van Almelo is de komende thuiswedstrijden van dit seizoen gesloten voor uitsupporters. De maatregel is per direct van kracht en dat betekent dat supporters van Vitesse morgen ook niet welkom zijn in de binnenstad. Dat heeft burgemeester Gerritsen besloten na twee geweldsincidenten met supporters binnen een maand.

Afgelopen weekend nog werden vernielingen aangericht bij een kroeg in de binnenstad door supporters van sc Heerenveen. Op 11 maart hielden supporters van FC Utrecht huis op het Amaliaplein.

Oplaaiende incidenten

"De maatregel richt zich niet op de supporters van Vitesse in het bijzonder. We zijn in korte tijd twee keer overvallen door supportersgeweld. Het waren snel oplaaiende incidenten waarbij supporters van beide clubs elkaar op de korrel kregen. We zoeken nu uit hoe het precies is gegaan, maar voor de openbare orde is dit voor nu de oplossing", aldus burgemeester Gerritsen.

Stadion
Supporters van de uitclub mogen wel het stadion van Heracles in, maar ook dat gaat vanaf nu iets anders. Uitsupporters krijgen de kaarten voor een wedstrijd nu kort voor tijd, zodat er geen tijd meer is om voorafgaand aan de wedstrijd naar de binnenstad te gaan. "We zijn een gastvrije stad, maar we willen niet dat bezoekers met slechte bedoelingen naar de stad komen."

Volgend seizoen

Dit seizoen worden er nog drie thuiswedstrijden gespeeld in Almelo. "We hebben besloten dat we deze wedstrijden geen supporters van de uitclub toelaten in de binnenstad. Of die regel in het volgende seizoen van kracht blijft, bekijken we dan", aldus burgemeester Gerritsen.

Meer over dit onderwerp:
Almelo Heracles Almelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren