nieuws

Gemeente Wierden onderneemt actie tegen vandalisme op station

NS-station Wierden
NS-station Wierden © RTV Oost / Rogier van den Berg
De overlast van uitgaansjeugd rondom het NS-station in Wierden is de laatste maanden zo groot, dat de gemeente actie onderneemt. In de nachtelijke weekenduren is het vaak onrustig in de buurt van het station. Zo werden afgelopen januari tientallen fietsen vernield door jongeren die terugkwamen van het stappen. 
Door een 'weesfietsenactie' te organiseren hoopt de gemeente potentiële vandalen minder gelegenheid te geven om fietsen te vernielen. Bij deze actie worden fietsen die al langere tijd op het station staan, verwijderd. Daarnaast gaat de politie vaker controleren rondom het station.

Veiligheid verhogen

Burgemeester Henk Robben hoopt op deze manier de veiligheid rondom het station te verhogen. "We pakken de problematiek bij het station zo effectief mogelijk aan, om de veiligheid te verbeteren en de stationsomgeving netjes te houden."
Fietsen op het station krijgen in eerste instantie een label met daarop de periode waarbinnen de fiets weg moet worden gehaald. Pas wanneer een fiets daarna nog steeds op het station staat, wordt deze door de gemeente verwijderd.

Mogelijk extra maatregelen

Mochten deze maatregelen niet aanslaan, dan gaat de gemeente over tot het plaatsen van extra verlichting, hekken, prullenbakken en camera's. De gemeente onderzoekt op dit moment de haalbaarheid van deze maatregelen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.