nieuws

Vakbond dreigt met acties bij distributiecentrum AH in Zwolle

Vakbond dreigt met actie bij AH in Zwolle
Vakbond dreigt met actie bij AH in Zwolle © RTV Oost
Als supermarktketen Albert Heijn voor vrijdag 17.00 uur niet ingaat op de eisen voor een betere cao volgen er acties, onder meer bij het distributiecentrum in Zwolle. Vakbond FNV dreigt daarmee om een vastgelopen overleg over een nieuwe cao vlot te trekken.
De bond stelt dat verder praten over een arbeidsovereenkomst voor de distributiecentra met AH zinloos is, omdat het bedrijf wil doorgaan met uitzendkrachten en tijdelijke krachten tegen een lager loon aan het werk te zetten. De vakbond noemt het loonbod van 1,5% "mager".
De cao die bij AH moet worden afgesloten, geldt voor circa 4.500 werknemers. Zwolle heeft een van de vijf distributiecentra van Albert Heijn in Nederland. De andere centra staan in Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg en Zaandam. De vijf distributiecentra verzorgen de bevoorrading van ruim 880 winkels in Nederland.

Ook actie bij distributiecentrum Jumbo

Ook bij supermarktketen Jumbo zitten de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de distributiecentra vast. Gisterenavond verliep het ultimatum van FNV Handel. Vanaf vandaag houden de werknemers in de Jumbo distributiecentra stiptheidsacties, wat inhoudt dat iedereen strikt volgens de regels werkt. In Raalte staat een distributiecentrum van de Jumbo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.