nieuws

Meer abonnees, minder recreatieve zwemmers Twentebad Hengelo

Zwemmen in het Twentebad in Hengelo
Zwemmen in het Twentebad in Hengelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
In het eerste jaar van de verbouwing is het aantal recreatieve zwemmers in het Twentebad in Hengelo licht gedaald. Vorig jaar is begonnen met een grote renovatie van het 44 jaar oude zwembad, wat gevolgen heeft gehad voor het aantal bezoekers.
Sport-zorgactiviteiten zitten wel in de lift, de groei van Hengelo Sport zet door en het Twentebad heeft meer bezoekers uit omliggende gemeenten mogen verwelkomen. Uiteindelijk waren er in 2016 echter 16.000 minder recreatieve bezoekers dan in 2015.

Meer jaarabonnementen

De beperkte mogelijkheid tot recreatief zwemmen heeft niet geleid tot een daling van het aantal abonnementen. Aan het einde van 2016 was het aantal abonnees zelfs hoger dan aan het begin. De hogere deelname aan activiteiten als babyzwemmen en het hogere aantal jaarabonnementen wisten het inkomstenverlies van de recreatieve daling bijna te compenseren.

Extra toezichthouders in de zomer

Het eerste deel van de renovatie is nu zo goed als gereed, de tweede fase duurt tot 1 december 2017. Om de verwachte drukte tijdens de aankomende zomer aan te kunnen, ziet het Twentebad het als een reëel scenario om 'sfeertoezichthouders' in te zetten bij grote drukte.

Veel minder bezoekers afgelopen zomer

De renovatie in de zomervakantie heeft grote gevolgen gehad voor de gebruikers van het bad. Bezoekers konden enkele maanden niet zwemmen in de recreatiebaden. In de zomer van 2016 kwamen er niet meer dan 300 bezoekers per dag, terwijl dat aantal normaal 1000 of meer is. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.