nieuws

Jasje uit Geesteren blijkt oorzaak valpartij Sagan tijdens Ronde van Vlaanderen

Wielerliefhebbers zagen het gebeuren afgelopen zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen: de valpartij van wereldkampioen Peter Sagan. De Slowaak was blijven haken achter een jasje dat over een dranghek hing. De eigenaar van het jasje is oud-wielrenner Bas Waaijer uit Geesteren. "Ik vind het heel vervelend, maar ik voel me niet schuldig."
Waaijer vertelt dat hij bewust met zijn vrouw een bezoek aan de Ronde van Vlaanderen had gebracht, volgens hem het 'summum' van alle wielerwedstrijden in België. Nadat hij een plekje had gezocht op de berg voor de laatste beklimming duurde het nog enige tijd voor uiteindelijk de mannen voorbij zouden komen.

'Hingen veel jasjes'

Ondertussen werd het steeds drukker langs de kant. Op een gegeven moment besloot Waaijer om wat naar voren te gaan, om zo de renners beter te kunnen zien. Hij hing daarop zijn jas en vest over de boarding. Geen probleem, dacht hij. "Er hingen heel veel jasjes."
En toen ging het snel. Sagan reed in de beklimming vlak langs de dranghekken toen hij opeens onderuit ging, samen met een aantal anderen. Volgens Waaijer was er direct veel commotie en paniek. Dat er renners waren gevallen, was hem snel duidelijk. Maar hij was ook zijn jasje en vestje kwijt, met daarin zijn bril en portemonnee. Een verband tussen de valpartij en zijn spullen had hij nog niet gelegd.

'Even schrikken'

Terwijl de renners op de been werden geholpen, zocht Waaijer naar zijn spullen. Al snel vond hij zijn vest en portemonnee terug, later kreeg hij ook zijn jasje en bril weer in zijn bezit. Pas op de terugweg hoorde Waaijer op de radio dat zijn jasje de oorzaak van de valpartij was geweest. "Dat was wel even schrikken."
Waaijer voelt zich niet schuldig, maar heeft wel een vervelend gevoel aan het incident overgehouden. Hij heeft contact gezocht met het management van Peter Sagan om excuses aan te bieden en zijn kant van het verhaal te vertellen. Er is inmiddels contact geweest, maar een reactie van Sagan zelf heeft hij nog niet gehad. "Ik ben benieuwd."

'These things happen'

Sagan liet eerder op Twitter al weten geen halszaak van de val te maken. "Deze dingen gebeuren in wedstrijden", zei hij na afloop van de ronde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.