nieuws

Overijssel introduceert eerste weidevogeldrone van Nederland

De drone spoort nesten van weidevogels op
De drone spoort nesten van weidevogels op © Drone.nl
Als eerste provincie in Nederland introduceert Overijssel vandaag de eerste weidevogeldrone. Na een succesvolle proefperiode wordt er, naast vrijwilligers, nu ook een drone ingezet om weidevogels zoals de Grutto, de Kievit en de Wulp te beschermen.
Zonder de drone wordt slechts 20 procent van de nesten opgespoord en beschermd. Veel onontdekte nesten sneuvelen tijdens het bewerken van het land. Met de weidevogeldrone hoopt men veel meer weidevogelnesten op te sporen zodat boeren er rekening mee kunnen houden.
Het haalbaarheidsonderzoek dat is uitgevoerd door Brandhof Natuur en Platteland, Landschap Overijssel en Clear Flight Solutions, is ondersteund met financiële steun van de provincie Overijssel. In Mastenbroek werd vandaag de eerste drone officieel overhandigd.
Binnen het haalbaarheidsonderzoek is zowel de technische als praktische haalbaarheid van het opsporen van nesten met drones getest. Hierbij zijn proeven gedaan met opgewarmde kippeneieren en een duif. Ook zijn er echte weidevogelnesten opgespoord.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.