nieuws

Zwolle en Enschede dingen mee naar naar titel beste binnenstad

Sassenstraat in Zwolle
Sassenstraat in Zwolle © Flickr Creative Commons / Hasan Karagülmez
Zwolle en Enschede maken deel uit van de top 10 grote binnensteden die in de race zijn voor de titel Beste Binnenstad 2017-2019. Dat maakte het Platform Binnenstadsmanagement vandaag bekend met de Binnenstadsbarometer.
De Binnenstadsbarometer geeft hoe binnensteden scoren op winkelaanbod, leegstand, bezoekersaantallen, samenwerking met binnenstadspartners en een beleidsvisie op de ontwikkeling van de binnenstad. Zwolle en Enschede behoren tot de steden die zeer positief uit de binnenstadsbarometer rollen. De tien best scorende steden doen automatisch mee aan de Verkiezing Beste Binnenstad 2017 – 2019.
Naast Zwolle en Enschede zijn ook Alkmaar, Breda, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Den Haag en  Den Bosch in de race.
In de categorie middelgrote dingen Barneveld, Den Helder, Emmen, Hoofddorp, Hoogeveen, Purmerend, Roosendaal, Sneek, Uden en Zutphen mee naar de titel.
Bidbook en bezoek van jury
Met de bekendmaking van de Binnenstadsbarometer is de eerste fase van de Verkiezing Beste Binnenstad afgerond. De volgende stap is de open inschrijving. Halverwege mei worden vijf finalisten per categorie geselecteerd. Die moeten dan middels een bidbook en een bezoek van de jury overtuigen dat zij de winnaar moeten zijn. Eind november wordt duidelijk wie de titel de komende twee jaar mag dragen.
In de afgelopen twee jaar waren dat Rotterdam en Gouda.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.