nieuws

Borne bouwt minder huizen dan gepland in Bornsche Maten

In de nieuwbouwwijk Bornsche Maten in Borne mogen totaal 2300 woningen worden gebouwd, gefaseerd in maximaal 100 woningen per jaar. Borne had het plan hier in totaal 2700 woningen te bouwen.
Er staan nu zo'n 1000 woningen in Bornsche Maten. 
De afspraak past in het totale woningbouwprogramma voor de Netwerkstad, waarover de provincie met vijf betrokken Twentse gemeenten Borne, Hengelo, Oldenzaal, Enschede en Almelo overeenstemming heeft bereikt.      
Afgesproken is dat de Twentse gemeenten tot en met 2015 niet meer mogen bouwen dan voor de eigen lokale behoefte. Dit omdat er anders gebouwd dreigt te worden voor leegstand.
Borne verzette zich tegen inkrimping van het bouwprogramma in Bornsche Maten omdat de wijk is ontwikkeld voor woningzoekenden uit heel Twente. Ook zou Borne door de woningbouw gecompenseerd worden voor het verlies aan grondgebied bij de gemeentelijke herindeling van 2001."De woningmarkt is inmiddels veranderd", zegt wethouder Mulder, die begrip heeft voor de angst dat er teveel gebouwd wordt.
De gemeenteraad van Borne wil dat het college van B & W zich nu in gaat zetten voor compensatie van het financiële nadeel dat ontstaat door de inkrimping van het woningbouwprogramma.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.