nieuws

Hennepkwekerijen ontdekt in Hardenberg en Staphorst, vier verdachten aangehouden

Hennep
Hennep © RTV Oost / Tom Meerbeek
Drie mannen en een vrouw uit Wijhe, Hardenberg en Zwolle zijn gisteren aangehouden in verband met het kweken van hennepplanten. In vijf panden zijn onder meer een auto, hennepplanten en geld gevonden. 
Nadat in januari in Olst een hennepkwekerij werd ontdekt, waarbij een verdachte werd aangehouden, werd een onderzoek gestart. De politie had het vermoeden dat meer mensen bij de kwekerij betrokken waren. Dat onderzoek leidde tot de vondst van een hennepkwekerij in een woning in Hardenberg. 
De politie deed gisteren een inval in die woning. Er werd een kwekerij met honderden planten ontdekt. De vier mensen die aanwezig waren, werden aangehouden. Het gaat om een 53-jarige man en 57-jarige vrouw uit Wijhe, een 40-jarige man uit Hardenberg en een 52-jarige man uit Zwolle. 
In een andere woning in Hardenberg en in een woning in Staphorst werden ook honderden hennepplanten gevonden. In woningen in Wijhe en Zwolle werden henneptoppen gevonden. Verder werd contant geld en spullen die gebruikt worden voor hennepkweek gevonden. De apparatuur en de planten zijn vernietigd. De auto van de man uit Wijhe is in beslag genomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.