nieuws

Rapport provincietoezicht: Twenterand heeft zaken beter op orde

Burgemeester Visser van Twenterand neemt met "gepaste trots" kennis van beoordeling provincie
Burgemeester Visser van Twenterand neemt met "gepaste trots" kennis van beoordeling provincie © RTV Oost / Bart Kieft
De gemeente Twenterand is uit de gevarenzone en heeft het huishoudboekje op orde. Dat blijkt uit de rapportage voor 2017 van het interbestuurlijk toezicht van de provincie Overijssel.
Twenterand scoort in het rapport nu op alle fronten 'groen' en dat betekent dat de zaken goed gaan. Vorig jaar scoorde de gemeente nog 'oranje' en dat betekende dat er nog toezicht nodig was op vijf taakgebieden. 
Dat waren de taakgebieden financiën, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wet ruimtelijke ordening, het informatie- en archiefbeheer en de huisvesting van statushouders. 

In 2015 nog code rood

Twenterand kreeg in 2015 nog de code 'rood' op het gebied van de financiën. Die status is vorig jaar verbeterd naar 'code oranje' omdat de begroting structureel en reëel in evenwicht is.
Dat er in 2016 toch nog toezicht bleef bestaan op de financiën van Twenterand, had volgens de provincie te maken met bestuurlijke plannen waarmee de gemeente te veel hooi op de vork dreigde te nemen. Inmiddels is ook dat opgelost.  

'Blijvende aandacht noodzakelijk'

Nu de gemeente Twenterand weer in de groene zone zit betekent dat nog niet dat alles weer wordt zoals het was. "Blijvende aandacht is noodzakelijk", zegt de gemeente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.