nieuws

Na onderzoek Pieter Baan Centrum vijfenhalf jaar cel geëist voor Raaltenaar wegens ontucht

Rechtbank Overijssel Zwolle
Rechtbank Overijssel Zwolle © RTV Oost / Rob Vorkink
Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van vijfenhalf jaar geëist tegen een 52-jarige man uit Raalte, vanwege ontucht met twee buurmeisjes. De man werd in december door de rechtbank naar het Pieter Baan Centrum (PBC) gestuurd, om daar te laten onderzoeken of hij pedofiele nijgingen heeft. Het rapport van het PBC werd vanochtend in de rechtbank in Zwolle besproken.
Uit het onderzoek van het PBC blijkt dat de man onder meer een lichte verstandelijke beperking heeft. Er is een voorlopige diagnose gesteld dat de man een pedofiele stoornis heeft, iets dat eerder niet was vastgesteld door deskundigen. De ontucht en het filmen daarvan kon plaatsvinden in de vertrouwensrelatie die de Raaltenaar met de meisjes had. Het deed de onderzoekers van het PBC sterk denken aan pedoseksuele verleiding.

Ontucht bewezen

Vorig jaar eiste het OM nog een celstraf van zes jaar, tijdens de zitting van vanochtend werd een kortere celstraf geëist. Tijdens de behandeling van de zaak vorig jaar gaven de rechters al aan dat de ontucht bewezen is.
De ontucht vond plaats in een periode waarin de Raaltenaar zijn buren hielp, nadat de vader getroffen werd door een ernstige ziekte. Hij stond ze bij, deed klusjes voor ze en paste regelmatig op de minderjarige buurmeisjes. De meisjes logeerden regelmatig bij hun buurman, totdat een van de meisjes thuis vertelde dat hij aan hen zat. Bij een confrontatie erkende de verdachte dat ook.

Foto's en filmpjes

Van de ontucht maakte de man ook foto's en filmpjes. Die deelde hij waarschijnlijk ook via Whatsapp met anderen. De man had de opnamen van zijn telefoon gewist, maar de politie wist een deel terug te vinden.
De rechtbank doet op 20 april uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.