nieuws

Boer Piet droevig over dode Schotse Hooglanders Enschede: 'Het waren mijn beste koeien'

Piet Oldenhof, de eigenaar van de Schotse Hooglanders die vanmiddag in Enschede zijn aangetroffen, is heel droevig over de dood van zijn twee koeien. "Het waren mijn beste, mooiste, topkoeien."
Boer Piet, zoals hij liever genoemd wordt, vond de dieren zondagmorgen in de wei. Hij vermoedt dat de dieren zijn vergiftigd. "We weten niet door wie of wat, maar het kan dat iemand iets van groenafval over de draad heeft gegooid."

Niet het eigen voer

Het eigen voer wordt namelijk goed gecontroleerd, zegt de veehouder. "Het is ook raar dat het deze twee koeien zijn, en de andere vijf niet. Terwijl die net zo veel van het voer hebben gehad." Hij denkt dus dat het daar niet aan kan liggen.
Het is een behoorlijke aanslag op zijn koppeltje van zeven. "Het waren mijn beste koeien. Vooral de zwarte, die zou mijn stier opvolgen. Ik fok ermee."

Realistisch
"Ik ben droevig, maar ik moet ook realistisch zijn. Ik ben boer, en dieren gaan nou eenmaal dood." Of hij ook onderzoek wil laten doen naar de oorzaak? "Nee, wat heb ik daar aan? Ze blijven dood."
De dode dieren trekken veel bekijks, merkt boer Piet. "Mensen komen hier kijken naar de dieren. De kadaverdienst zou komen, maar die kwam niet. Het stinkt natuurlijk als een gek, maar wat moet ik doen? Ze moeten aan de weg liggen. Ik heb er al een zeil overheen gelegd, maar die is er alweer van af."

Twee ezels
De boer heeft nu nog maar vijf Schotse Hooglanders over. "En twee mooie ezels", voegt hij er nog aan toe. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.