nieuws

Autobedrijf V-Max uit Almelo reageert briljant op racistisch bericht

Screenshot reactie V-Max
Screenshot reactie V-Max © Facebook / V-Max Auto's&Tuning
Autobedrijf V-Max uit Almelo reageert briljant op een racistisch bericht, die ze van ene 'Sammy' krijgen. Hij vraagt of de te koop staande BMW een 'ex-Turken auto' is. En dat terwijl het autobedrijf wordt gerund door mensen met een Turkse afkomst.
Nadat er door het autobedrijf om verduidelijking wordt gevraagd wat er bedoeld wordt met 'ex-Turken auto', gaat de man nog verder: "Eigenlijk heel simpel, dat de vorige eigenaren geen turken waren."
V-Max reageert met: "De vorige eigenaar was een Nederlandse homofiel, voor zover je dat misschien ook wat uitmaakt."

Auto niet geschikt

De reactie gaat verder: "Echter is de huidige eigenaar (wij) een autobedrijf van mensen met Turkse afkomst. Hieruit concludeer ik dus (volgens uw eigen vooroordelen) dat deze auto niet geschikt is voor u."
Naast Sammy te wijzen op zijn vooroordeel, verbetert het bedrijf gelijk een taalfout uit het bericht van de man: "P.s.: Het is trouwens 'het onderhoud en niet 'de onderhoud'."

Niet de eerste keer

"Dit soort berichten zijn gelukkig geen schering en inslag", zegt eigenaar Erkan Akbas. "Maar dit is niet de eerste en zal ook zeker niet de laatste keer zijn."

Reactie Sammy

Akbas: "Van deze Sammy heb ik inmiddels een reactie op mijn antwoord." Daarin vervolgt deze man eerst zijn ingeslagen toon. "Hij schrijft zoiets als: 'Waren mijn vermoedens toch juist, turkenbakken zijn slecht onderhouden'." En ook in deze berichten valt de grote hoeveelheid taalfouten op.
"Deze Sammy dreigde daarna slechte recensies op Google te publiceren. Daar word ik niet bang van, als hij maar het hele en eerlijke verhaal vertelt. En dat heb ik hem ook laten weten."

Excuses

Blijkbaar werkt de nette aanpak van Akbas: "Inmiddels heb ik een excuusmail gekregen."
"Als er niet gescholden wordt, reageer ik altijd serieus."

Positieve reacties

Het bericht staat sinds woensdagmiddag online. Inmiddels heeft Akbas veel reacties gekregen: "99% is positief."
Die positieve reacties sterken Akbas in zijn aanpak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.