nieuws

Politie houdt rekening met scenario persoonsverwisseling bij overval in Almelo

De flat aan de Sluitersveldssingel waar de overval plaatsvond
De flat aan de Sluitersveldssingel waar de overval plaatsvond © RTV Oost / Onder de Loep
Hadden de overvallers het eigenlijk op iemand anders gemunt? Het is een scenario waar de politie rekening mee houdt in het onderzoek naar de overval in Almelo vorige week donderdag. Een man van 21 is in zijn appartement aan de Sluitersveldssingel bedreigd met een groot mes en vastgebonden.
Het tijdstip van de overval was opvallend: op klaarlichte dag. Om 10.30 uur werd de 21-jarige man bij de voordeur van zijn appartement overvallen door twee mannen. Die bonden hem vast aan een stoel. Toen een derde overvaller het appartement binnen kwam gingen de mannen er zonder buit vandoor.

Slachtoffer woonde er pas kort

"Het slachtoffer woonde nog maar kort in het appartement, sinds begin dit jaar", vertelt Nicôle van Voorst van de politie. "Bij hem viel ook niets te halen."
Hebben de overvallers dan de verkeerde te pakken gehad? "Dat is zeker een scenario waar we rekening mee houden", zegt Van Voorst. Of de overvallers het gemunt hadden op de vorige bewoner van het appartement of op iemand anders uit het complex, kan de politie nog niet zeggen.

Auto's vernield in de straat

De laatste tijd zijn er meerdere auto's vernield in de straat. Ook de auto van het slachtoffer was doelwit. Een achterruit werd ingeslagen en daardoor werd verf in de auto gegooid. De politie onderzoekt of er verband is tussen de vernielingen en de overval.
Volgens de politie vallen de overvallers wel op. "Een van de mannen met de bivakmuts op heeft een behoorlijk fors postuur. Hij is zo'n 1.90m lang en had een stevige buik", zegt Van Voorst. "De tweede man met de bivakmuts is een dunne en kleinere man van ongeveer 1.70m, een beetje een slungelig type. En de derde man die later binnenkwam is klein, ongeveer 1.65m. Hij is rond de 50 jaar oud, heeft ook een stevig postuur, is kaal en heeft een rond hoofd. Ze spraken allemaal met een buitenlands accent."

Tips?

Wie meer weet over deze overval, bijvoorbeeld over hun vluchtroute, wordt verzocht de tiplijn van de politie te bellen: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Anoniem en digitaal tippen bij Meld Misdaad Anoniem kan hier: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/ 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.