nieuws

Eerste woning in buitengebied Salland is aangesloten op glasvezel

Glasvezel in Salland
Glasvezel in Salland © SallandGlas
In het buitengebied van Salland Noord is gisteren de eerste glasvezelaansluiting gelegd. Dat gebeurde bij Henny Lammers, bestuurslid van het bewonersinitiatief SallandGlas.
Lammers woont net buiten Mariënheem en heeft zich jaren ingezet voor het glasvezelnetwerk. Toen meer dan vijftig procent van de inwoners van het buitengebied zich had ingeschreven voor de diensten, werd er een start gemaakt met de aanleg.
De eerste aansluiting in het Sallandse buitengebied werd geïnstalleerd door wethouders Jacques van Loevezijn (Raalte), Anton Bosch (Olst-Wijhe) en Frits Rorink (Deventer), samen met glasvezelleverancier CIF en aannemer VolkerWessels Telecom.

Omgekeerde aanleg

VolkerWessels Telecom start deze week met de werkzaamheden, het ‘omgekeerd aanleggen’. Er wordt dan eerst een afspraak gemaakt met de bewoners, waarbij de bewoner samen met de glasvezelvoorbereider bepaalt waar het glasvezelkastje komt. Het kastje wordt vervolgens door een monteur opgehangen.
Daarnaast bepaalt de glasvezelvoorbereider samen met de bewoner hoe de kabel het meest efficiënt van de woning naar de erfgrens kan worden aangelegd. Eén afspraak is dan voldoende, zodat de klant maar één keer thuis hoeft te zijn.
De verwachting is dat eind 2017 de werkzaamheden gereed zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.