nieuws

Weekendtips van OverUIT voor 8 en 9 april

Living Statues Borne
Living Statues Borne © Michiel ter Elst
Moerasvogels spotten op De Wieden, een bezoek aan de Lente Fair, wandelen langs 60 living statues in Borne of meelopen in één van de vele Palmpasen optochten in Overijssel?  Er is weer veel te doen.

Elektrische fiets uitproberen?

Een elektrische fiets uitproberen? Dat kan zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur in Oldenzaal op een groot testparcours in recreatiepark Het Hulsbeek met meer dan honderden elektrische fietsen uit de 2017 collectie. Normale E-bikes, maar ook een E-mountainbike of een ‘Speed Pedelec’. Ook zijn er mensen voor onafhankelijk advies, veiligheid en technische aspecten aanwezig.

Vroege vaartocht De Wieden

Stap op de boot en vaar mee op een vroege vaartocht door De Wieden om moerasvogels te spotten.
’s Ochtends vroeg zijn de vogels het meest actief. Beleef vanaf het water hoe druk de vogels zijn met het zoeken van voedsel voor hun jongen. De schipper helpt je bij het herkennen van de vogels. Vertrek is zaterdagochtend om 06.00 uur vanaf bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.

Palmpasenoptochten Overijssel

Dit weekend zijn er overal Palmpasenoptochten in Overijssel. Iedereen met een versierde Palmpasenstok is welkom om mee te lopen. Op 8 april alvast in Ommen, Vroomshoop, Hardenberg en Lutten. Maar de meeste Palmpasenoptochten zijn op 9 april. Veel optochten organiseren iets extra’s rondom de wandeling, zoals live muziek, eieren zoeken of een kinderdienst.

Living Statues Borne

Zondag staan er in het centrum van Borne weer zo'n 60 living statues uit binnen- en buitenland voor jou klaar in een prachtig schouwspel. De living statues vormen een kilometerlang lint door Oud-Borne. Er is een wandelroute om alle living statues te bekijken. De route gaat langs de Mariakapel en de Pellenhof, twee bijzondere plekken in het beschermde dorpsgezicht. Het begint om 12.00 uur.

Tukkerstocht Albergen

In Albergen wordt zondag voor de 54e keer de Tukkerstocht gehouden. De langere afstanden (40 en 25 km) zijn ideaal als training voor de Apeldoornse en Nijmeegse Vierdaagse. De 18 en 12 km heeft mooie glooiingen en doorkijken aan de zuidkant van het dorp. De kortste afstand (6 km) is ideaal voor gezinnen. De start is bij Café Morshuis in Albergen om 14.00 uur. Kaartverkoop vanaf 13.00 uur.

Lente Fair Diepenheim

Zondag is er bij Bed & Breakfast ’t Morshuis in Diepenheim een Lente Fair met ruim 80 proeverijen, veel streekproducten, brocante, meubelrestauratie, woonaccessoires en hobbyisten die dingen maken van gerecycled materiaal. Voor kids zijn er workshops: Een graffiti schilderij spuiten, nostalgisch snoep maken of dieren maken van ballonnen. De Fair is open van 11.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer tips op OverUIT.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.