nieuws

Twente Milieu zet cabaretier in om grijze container in Hengelo uit te zwaaien

Jeffrey Spalburg
Jeffrey Spalburg © RTV Oost
Twente Milieu probeert inwoners van Hengelo op een positieve manier de boodschap te geven dat ze hun grijze container binnenkort kwijtraken. Het bedrijf zet cabaretier Jeffrey Spalburg in.  
Door middel van humoristische fimpjes laat Spalburg zien welke voordelen er zijn als de grijze container wordt ingenomen. Hengelo neemt dit jaar afscheid van de grijze container, om zo de inwoners nog meer te stimuleren om afval te scheiden. Inwoners houden wel een containers voor plastic afval en groen afval, maar kunnen restafval alleen nog kwijt bij ondergrondse afvalcontainers.  
Hengelo is niet de enige gemeente in Overijssel waar de grijze container verdwijnt, al eerder gingen gemeenten als Zwartewaterland en Steenwijkerland de Twentse gemeente voor. Restafval wordt daar alleen nog ingenomen in ondergrondse containers, waar inwoners met een vuilniszakje naar toe moeten lopen. 

Wat vindt u?

Wat vindt u van de afvalinzameling in uw gemeente? Ziet u het zitten als de grijze container wordt ingenomen? RTV Oost houdt een enquete, vul hem hier in. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.