nieuws

Overijsselse wijnmakers willen regionale wijn op de kaart zetten

"De Wijnmakers". Zo noemen zich, drie mannen uit Overijssel die de Nederlandse wijn op de kaart willen zetten. Door met een eigen wijn te komen, maar met name door er beleving aan toe te voegen.   
Het klimaat in Nederland verandert en daarom is het steeds makkelijker om druiven voor wijn te verbouwen, zegt éen van de drie, Jeroen Ziel. "In Frankrijk wordt het nu zelfs te warm, daar zijn ze al uitwijk-mogelijkheden aan het onderzoeken."  

Goed verhaal

"Achter eten en drinken moet een goed verhaal zitten", zegt Ziel, één van de Wijnmakers in Overijssel Vandaag. Anders verveelt het de liefhebbers al snel.
Een mooi verhaal dat op verschillende manieren verteld kan worden. Koken en etentjes tussen de wijnranken is een voorbeeld.

Mogelijkheden

Ook biedt het volgens Ziel educatieve mogelijkheden. "Als het kan hopen we studenten van horeca-opleidingen hier een rol te kunnen geven. Bij het plukken, maar ook in de verdere productie."

Crowdfunding

Het drietal werkt al regelmatig op wijngaard Baan in Wierden. Van april tot en met de oogst en in het najaar moeten de druiven er groeien. Met de financiering van het project is het drietal druk bezig. Ze doen een beroep op crowdfunding via Regiofund. Het zou mooi zijn als horecagelegenheden via die weg hun naam aan dit initiatief willen verbinden. Daar zitten volgens hen ook de afnemers.
De inzameling is begonnen. In totaal is er 100.000 euro nodig. Als dat geld er is kunnen ze echt aan de slag met hun plannen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.