nieuws

Grootste loopevenement in Zwolle is populair: deelnemerslimiet is bereikt

Na de halve marathon van Zwolle, is nu ook de Vier Engelse Mijlen volgeboekt. Het Zwolse hardloopfestijn geen nieuwe deelnemers meer toelaten. 
De halve marathon zat vorige maand al na vijf dagen vol: 4.000 deelnemers. Vandaag kwam de organisatie opnieuw met nieuws: ook de Vier Engelse Mijlen zit vol: een maand eerder dan vorig jaar. 

8.500 hardlopers

In totaal starten er zaterdagavond 10 juni 8.500 hardlopers in de provinciehoofdstad, meer kan de organisatie er met het oog op de veiligheid niet toelaten. 
Erny Veldt van de organisatie legt uit dat het parcours dan verlegd moet worden en dat is iets waar het bestuur niet aan wil. "Dit is ook een soort van festival. Er staan heel veel bands, ik geloof 32 rondom het hele parcours, in en om de stad."

Nog sneller erbij zijn

"Als je het parcours gaat verleggen, zul je zien dat deelnemers minder in de stad komen en dan raak je ook een deel van de sfeer kwijt."
En voor de mensen die dit jaar niet mee mogen doen? "Ik kan alleen maar zeggen: volgend jaar misschien nog sneller erbij zijn, want hij zal weer snel vol zijn", aldus Veldt. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.