nieuws

Adviesbureau neemt verkeer in Olst verder onder de loep

Onderzoek naar verkeer in Olst
Onderzoek naar verkeer in Olst © Google Streetview
Adviesbureau Goudappel Coffeng gaat de verkeerssituaties in Olst verder onderzoeken. Er wordt onder andere gekeken naar de leefbaarheid en veiligheid van het dorp.  "We hebben nu nog niet voldoende informatie om een definitief besluit te kunnen nemen", laat wethouder Herman Engberink weten.
Goudappel Coffeng deed eerder onderzoek naar de verkeersdrukte op de Jan Hooglandstraat en de Kornet van Limburg Stirumstraat. Het college zet in op een noordelijke randweg, maar dat zorgt voor kritiek van onder andere Plaatselijk Belang Olst en het buurtcomité Onder de Rooze. 
“We hebben de afgelopen periode gemerkt dat de uitgevoerde verkeersstudie veel vragen en opmerkingen heeft opgeroepen", vertelt Engberink. "De verkeersstudie die is gedaan geeft geen antwoord op alle vragen."
Engberink vervolgt: "Wij willen graag dat er een breed draagvlak is voor de oplossing van de verkeerssituatie in Olst. We gaan daarom naast het extra onderzoek ook in gesprek met verschillende partijen.”

Begeleidingsgroep
Voor het onderzoek wordt een begeleidingsgroep ingesteld met afgevaardigden van de verenigingen voor plaatselijk belang uit Olst, Boskamp en Eikelhof aangevuld met drie inwoners die ook betrokken zijn geweest bij de quick-win maatregelen die eerder zijn gerealiseerd rondom het verkeer in Olst.

De gemeente gaat ook gesprekken voeren met de provincie Overijssel, de bedrijven aan de Industrieweg en ProRail. Op basis van het geheel wil de gemeente een goede afgewogen keuze maken voor een mogelijke rondweg in Olst.

Informatie-avond

Engberink benadrukt dat de gemeente 'met een open mind de gesprekken en het onderzoek aangaat'. "We zullen na afronding van het onderzoek een informatieavond in Olst houden. Dat wordt waarschijnlijk juni. Als er voor die tijd informatie beschikbaar is, zullen we die delen zodat de inwoners Olst op de hoogte blijven gedurende dit proces.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.