nieuws

SP doet niet mee aan verkiezingen in Deventer, leden lopen boos weg

SP geeft zetel in Deventer Stadhuis op?
SP geeft zetel in Deventer Stadhuis op? © RTV Oost / Bart Kieft
Een discussie binnen de SP Deventer of het zinvol is volgend jaar deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen heeft geleid tot het opstappen van bestuurslid Kurt Sliepenbeek en twee andere leden.  
Sliepenbeek wil een alternatieve partij voor socialistische kiezers in Deventer stichten, zo blijkt uit een verklaring van het afdelingsbestuur op de site van SP Deventer.  
Het afvallige bestuurslid zegde zijn partijlidmaatschap op daags na een tumultueus verlopen partijvergadering van afgelopen dinsdag. Tijdens de vergadering maakte landelijk partijcoach Nils Muller duidelijk dat de kans dat de SP volgend jaar nog mag deelnemen aan de nieuwe raadsverkiezingen in Deventer zeer klein is.

Beslissing valt in september

De landelijke commissie van de SP bepaalt in welke gemeenten wordt deelgenomen aan de verkiezingen en neemt daarover in september de finale beslissing. In Deventer zou het niet zinvol zijn mee te dingen naar raadszetels omdat de afdeling het slecht doet.
De SP heeft na een aantal woelige jaren waarbij drie van de vier raadsleden opstapten nog slechts een raadszetel overgehouden in Deventer.

Harde noten gekraakt

Tijdens vergadering van afgelopen dinsdag werden over de ambities van de SP in Deventer harde noten gekraakt. De mededeling dat de landelijke commissie van de SP geen heil ziet in een nieuwe raadsperiode voor de Deventer afdeling leidde er toe dat drie leden de vergadering stan pede verlieten. Onder hen was ook kandidaat-raadslid Ilya Jongeneel. 
Een tweetal weglopers zou intussen werken aan het oprichten van een eigen partij onder de naam Nieuw Links. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.