nieuws

Ook Deventer SP-raadslid Eugene Kelder stapt op na kritiek landelijke partij

SP-raadslid Eugene Kelder
SP-raadslid Eugene Kelder © Gemeente Deventer
Ook het enig overgebleven Deventer SP-raadslid Eugene Kelder is uit de partij gestapt na zware kritiek van de landelijke partij. Vanuit die hoek kwam dinsdag de boodschap dat een volgende deelname van de SP aan de gemeenteraadsverkiezingen in Deventer vrijwel uitgesloten is. De SP zou het in Deventer slecht doen.     
Eugene Kelder volgt met het opzeggen van het partijlidmaatschap het voorbeeld van bestuurslid Kurt Sliepenbeek die gisteren opstapte. Sliepenbeek liet het afdelingsbestuur weten een andere partij te willen oprichten om de socialistische kiezers in Deventer te kunnen bedienen. 

Alle 4 zetels kwijt

Het opstappen van Kelder betekent dat de SP in een raadsperiode alle vier zetels is kwijtgeraakt aan dissidenten. In 2014 splitsten zich ook al drie voormalige raadsleden af van de SP en gingen als Deventer Sociaal verder. Kelder heeft aangegeven dat hij op persoonlijke titel in de gemeenteraad van Deventer blijft zitten.
Naast raadslid Kelder en bestuurslid Sliepenbeek zijn ook twee fractie-ondersteunende leden Ilya Jongeneel en Monique ter Horst uit de SP gestapt. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.