nieuws

Jos Hooiveld voelde zich bij basisdebuut weer een jonge jongen

Jos Hooiveld is bijna 34, maar voelde zich vanavond weer een jochie toen hij zijn basisdebuut maakte voor FC Twente: "Dat ik dan weer een keer mee mag doen. Ik voelde me een jonge jongen."
Hij was verrast dat hij in de basis stond: "Op 1 april kwam de trainer naar me toe en zei van: als iemand zich niet helemaal lekker voelt dan willen we wat doorwisselen, dus maak je klaar dat je er een keer inkomt. Maar ik denk, het is 1 april, die houdt me lekker voor de gek. Toen kwam ik gisteren op de training en toen zei hij: je gaat morgen starten. Toen dacht ik oeh, nou even aanslingeren die motor."

Zenuwen

Ondanks dat hij deze maand 34 wordt was de verdediger nog wel wat zenuwachtig: "Nou wel een beetje en dat is heel gek, want dat heb ik niet vaak meer gehad. Ook omdat het weer Nederland is. Ik ben heel lang weggeweest. Ik heb het ook goed naar m'n zin gehad, maar ook voor m'n familie vind ik het heel belangrijk om hier weer te zijn. En dan kom ik bij zo'n club terecht, zo'n grote, geweldige club en dat ik dan ook weer een keer mee mag doen. Ik voelde me weer een jonge jongen."

"Tweede helft gewoon goed"

Ook over de wedstrijd was hij tevreden: "Zoals de tweede helft was gewoon goed. Toen hebben wij de betere kansen gehad. Maakt niet uit dat zij veel meer balbezit hebben, dan komen wij er gewoon goed uit." In de audio een uitgebreid interview met Hooiveld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.