nieuws

Politie: oproep aan supporters om stadion te verlaten was verwarrend

De oproep tijdens de wedstrijd FC Twente-PSV aan alle aanwezige supporters in de Grolsch Veste om het stadion te verlaten was verwarrend. Dat stelt de politie op Twitter. Ook politiewoordvoerster Chantal Westerhoff gaf na de wedstrijd aan dat die oproep niet voor alle supporters bedoeld was. Alleen voor de supporters van Vak-P. 
In de tweede helft deelde de stadionspeaker van FC Twente mee dat alle supporters het stadion moesten verlaten. Even daarvoor was al meegedeeld dat er een onderzoek bezig was in het supportershome van supportersvereniging Vak-P. Dat onderzoek had onder meer te maken met de aanwezigheid van drugs in het home. 
De oproep aan de supporters om het stadion te verlaten veroorzaakte verwarring. De oproep was eigenlijk alleen bedoeld voor de supporters van Vak-P. Die hadden na de wedstrijd een andere uitgang moeten kiezen. In plaats daarvan vertrokken veel supporters uit het stadion. Een deel bleef zitten.
       (1) We zien veel opmerkingen over de 1e oproep van de stadionspeaker. Deze oproep was inderdaad verwarrend.
        — Politie Overijssel (@POL_Overijssel) 6 april 2017
Hoe het kan dat de stadionspeaker alle supporters verzocht het stadion te verlaten, is niet duidelijk. Mogelijk heeft het ermee te maken dat FC Twente ook verrast werd door het politie-onderzoek.
Het is onduidelijk of de stadionspeaker de verkeerde opdracht kreeg van de politie of dat hij zelf een fout maakte. Dat er na de mededeling over het politie-onderzoek onrust ontstond in de Grolsch Veste was volgens Westerhoff niet de bedoeling. Zij noemt het actie-reactie. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.