nieuws

Politie onderzoekt banden Vak-P en motorclub Satudarah

Onderdeel van het politie-onderzoek naar Vak-P is de aanwezigheid van leden van motorclub Satudarah op de tribune en in het supportershome van de harde kern van FC Twente. 
"Wat wij weten is dat er leden van motorclubs in full colour op de tribune zijn gesignaleerd", beaamde politiewoordvoerster Chantal Westerhoff na de wedstrijd. Of er een verband is tussen deze motorclub en de gevonden drugs in het supportershome van Vak-P wordt onderzocht. 
In het verleden is al vaker onderzoek gedaan naar banden tussen Vak-P en motorclub Satudarah. In het huidige onderzoek zal dat opnieuw worden bekeken. De politie deed tijdens de wedstrijd FC Twente-PSV onderzoek in het supportershome van Vak-P, onder meer naar de aanwezigheid van harddrugs. 

Eerder al onderzoek naar Vak-P

Het is overigens niet de eerste keer dat de politie onderzoek doet naar drugshandel in het supportershome van Vak-P. Het home werd in 2006 al eens op last van toenmalig burgemeester Den Oudsten gesloten. Den Oudsten deed dat omdat uit onderzoek bleek dat er rondom het supportershonk cocaïne gebruikt en verhandeld werd. 

Ook in 2014 supportershome gesloten

In 2014 hield Vak-P zelf de deuren van het eigen home gesloten vanwege een aangekondigde controle van de gemeente Enschede in het kader van de Horecawet. Vak-P wilde geen politie toelaten in het eigen home. 
De politie heeft gemeld dat er harddrugs is gevonden in het supportershome van Vak-P. De kans is groot dat burgemeester Van Veldhuizen besluit om het home van Vak-P voorlopig te sluiten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.