nieuws

Marc Hogenberg van Twente Verenigt: "Ik heb dit nooit eerder gezien in een Nederlands stadion"

"Dit hoort niet in een voetbalstadion, dit zijn echt Mediterrane toestanden." Dat zei Marc Hogenberg van Twente Verenigt vandaag in het TV oost programma Overijssel Vandaag.
Hogenberg denkt dat er van alles mis is gegaan bij de inval van de politie, gisteravond in de Grolsch Veste.

Iets misgegaan

Hogenberg: "Volgens mij is het nooit de bedoeling geweest het stadion te ontruimen. Er is in de communicatie iets misgegaan, wat er precies is misgegaan dat weten we niet. Maar het geweld wat daarna gebruikt is, gaat toch best wel ver. Ik heb nog niet eerder in een Nederlands stadion gezien dat er een speciale eenheid aanwezig is die daar de orde zou moeten bewaken. En die geschoten heeft met een bean bag."

Vijf mensen aangehouden

Er zijn donderdag vijf mensen aangehouden door de politie, ze worden verdacht van criminele activiteiten zoals drugshandel. Onder hen zouden ook leden van motorclub Satudarah en Saudarah zitten. Hogenberg denkt dat de Satudarah-leden hun toevlucht hebben gezocht in het supportershome van VAK-P nadat het clubhuis van de motorclub in 2012 op last van de gemeente Enschede werd gesloten.  

Colaatje

Arjan Steenkamp van FC Twente Verenigt liet weten nooit iets te hebben gemerkt van de drugshandel, hoewel hij ook geregeld in Vak-P zit als toeschouwer. "Ik drink er gewoon mijn colaatje en ga bij voorkeur tijdens de rust naar het toilet. Ik heb dit soort toestanden nog nooit gezien." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.