nieuws

Twentse gemeenten zetten actief in op verbeteren pleegzorg en gezinshuisopvang

De veertien Twentse gemeenten werken aan een expertisecentrum voor pleegouders en gezinshuisouders. Dat centrum moet er komen omdat pleegouders en gezinshuisouders steeds vaker te maken krijgen met kinderen met zware, complexe problemen.
In het expertisecentrum gaan jeugdzorgaanbieders samenwerken om de pleeghouders en gezinshuisouders te ondersteunen. In een gezinshuis zijn de ouders professionele opvoeders. Bij een pleeggezin hebben de ouders geen professionele opvoedachtergrond.
"Elk kind heeft recht op een gewoon gezin", vertelt Pieter van Zwanenburg. Hij is namens de Twentse gemeenten verantwoordelijk voor het verbeteren van de pleegzorg en de gezinshuisopvang.
"We zijn al een tijd bezig om de zorg rondom kinderen zo goed mogelijk te organiseren. De oprichting van het expertisecentrum is daar een goed voorbeeld van."
De opvang van kinderen in een pleeggezin of een gezinshuis moet steeds meer maatwerk worden. "Pleegouders en gezinshuisouders moeten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben", vindt Van Zwanenburg. "Want zij zijn voor onschatbare waarde voor onze Twentse jeugd."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.