nieuws

Virtueel op vakantie, is dat de toekomst?

In Zwolle werd getest hoe het is om virtueel naar een vakantiebestemming te gaan. Reisorganisatie Weflycheap liet belangstellenden ter plekke een uitstapje maken naar een zonnige bestemming.
"Hoewel een virtuele bril-vakantie niet hetzelfde is als met je voeten in de zee staan, het komt er echt dichtbij. Wij denken dat over een aantal jaar de techniek zo verbeterd is, dat de beelden er levensecht uitzien." Ruud Raaijmakers van de reisorganisatie zegt dat het wat hem betreft niet snel genoeg kan gaan met die techniek.

Minder valide

De virtuele vakantie-beleving is niet alleen leuk en een soort groot computerspel, maar heeft ook een serieuze ondertoon, aldus Raaijmakers.
"Voor mensen die geen geld hebben voor een ver-weg-zonvakantie is dit een mooi alternatief. Maar ook mensen die minder valide zijn kunnen zo toch ervaren hoe het is op een bestemming waar ze normaal niet makkelijk heen kunnen, zoals een hoge berg beklimmen. Al is het duidelijk dat de techniek nog verbetering vraagt, er zit toekomst in dit soort vakanties."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.