nieuws

Tribunes stadion Deventer gevuld met kinderen; halve ton voor 'Elk kind naar het EK'

Half juli start het Europees Kampioenschap (EK) voor vrouwenvoetbal. In zeven steden in Nederland zullen er wedstrijden worden gespeeld. Zo ook in Deventer in De Adelaarshorst. Een plek waar waarschijnlijk veel kinderen op de tribunes zullen zitten, want vandaag werd er een cheque van 50.000 euro overhandigd voor de actie 'Elk kind naar het EK'.
Van dat geld kunnen kinderen tot twaalf jaar deze zomer gratis komen kijken bij een wedstrijd. Het bedrag is volledig gesponsord door twintig bedrijven uit Deventer.

Gratis naar een wedstrijd

Het gesponsorde bedrag is voor de actie 'Elk kind naar het EK'. Van de halve ton worden zoveel mogelijk kaartjes gehaald voor kinderen die naar een EK-wedstrijd in de Adelaarshorst willen.
"Dit is een heel mooi bedrag en daar kunnen heel veel kinderen van gratis naar een wedstrijd", vertelt een van de initiatiefnemers Grace Brok. "We hopen dat het bedrijfsleven in Deventer nog meer sponsort, waardoor straks ieder kind in Deventer en omstreken gratis kan komen kijken."

Bewegen

Naast dat het een leuk uitje is voor de hele familie, is de actie ook bedoeld om kinderen aan het bewegen te krijgen. "Het is goed voor kinderen om vroegtijdig met sport en beweging bezig te zijn", vertelt Brok. "Als de kinderen komen kijken, stimuleren we ze misschien te gaan sporten." 
Wethouder Liesbeth Grijsen van Deventer is blij met de actie. "Dat er zo'n mooi internationaal sportevenement in je eigen stad is, komt bijna nooit voor. Daar wil je bij zijn. Kosten voor de kaartjes mogen dan niet belemmerend zijn. Dus dit is een hele mooie actie."
Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK vrouwenvoetbal. Ook in Enschede, Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht en Doetinchem worden wedstrijden gespeeld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.