nieuws

PvdA Zwolle wil voorlopige bevindingen horen over proef vrije sluitingstijden horeca

Stadhuis Zwolle
Stadhuis Zwolle © RTVOost / Ruud Dilling
De PvdA in Zwolle wil graag de ervaringen van bewoners, horeca, studentenverenigingen en de politie horen met de vrije sluitingstijden, die sinds kort als proef in de binnenstad worden gehanteerd.
De PvdA is benieuwd of de regels die betrekking hebben op de proef eventueel aangepast moeten worden.

Verlevendiging

Voor de Zwolse PvdA-fractie was de belangrijkste reden om destijds in te stemmen met de proef dat het tot een verlevendiging van het Zwolse uitgaansleven zou kunnen leiden. 
Raadslid Frankwin Mussche: "Het was een grote wens vanuit de studenten en voor ons een mooie manier om Zwolle nog meer studentenstad te laten worden. Maar we zien dat er alleen op zaterdagavond een verschuiving optreedt en niet op de studentenuitgaansavonden."

Overlast?

"De horeca geeft daarbij aan dat er alleen incidenteel een uitbreiding wordt toegepast, maar niet structureel. We horen dus graag van de betrokkenen of op deze manier het door ons gewenste doel bereikt wordt", aldus het raadslid. Volgens hem is er ook sprake van meer meldingen over overlast, iets waar hij ook graag een toelichting op wil.
De Zwolse gemeenteraad heeft in april 2016 besloten tot een proef om gedurende een jaar de sluitingstijden voor de horeca vrij te geven. De proef is in augustus 2016 van start gegaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.