nieuws

Zwembad Ommen nog minimaal een week gesloten

Zwembad Carrousel in Ommen blijft nog minimaal een week gesloten, zodat het renovatiewerk op een deel van het dak kan worden afgerond. Tijdens het werk kwamen woensdagochtend enkele plafondplaten boven het wedstrijdbad naar beneden. Hierbij liep een vrouw lichte verwondingen op.
Hoewel het plafond door een onafhankelijke partij in orde is bevonden, wil de gemeente niet meer dat er op het dak wordt gewerkt als er bezoekers in het zwembad zijn.

Onderzoek

Er is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van het voorval. De gemeente Ommen heeft hiervoor een onafhankelijke deskundige partij ingeschakeld.
Het overgrote deel van de plafondplaten boven het wedstrijdbad is verwijderd. Alle overige delen van het plafond boven het wedstrijdbad zijn gecontroleerd en in orde bevonden. Om elk risico uit te sluiten, zijn deze plafonddelen wel extra verstevigd. Ook het plafond boven het recreatiebad is gecontroleerd en in orde bevonden.

Gevorderd

Het werk aan het dak is inmiddels gevorderd tot het deel boven de kleedkamers en de ontvangstruimte. Hier is het oude dak grotendeels al verwijderd. De werkzaamheden op dit deel van het dak moeten worden afgerond.
Dat duurt minstens een week, afhankelijk van het weer. Als dit deel van de dakrenovatie gereed is, wordt het werk voorlopig stilgelegd zodat het zwembad weer open kan.
Het diplomazwemmen op zaterdag 8 april gaat niet door. De ouders van kinderen die zaterdag voor hun diploma hadden moeten afzwemmen, worden door medewerkers van zwembad Carrousel gebeld. Er wordt gezocht naar een passende oplossing, aldus de gemeente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.