nieuws

Autobedrijf V-Max overspoeld met reacties na briljante reactie op racistisch bericht

Autobedrijf V-Max uit Almelo is gisteren overspoeld met reacties na een scherpe reactie op een racistisch bericht. "Ik heb gisteren eigenlijk praktisch alleen maar aan de telefoon gehangen", laat eigenaar Erkan Akbas weten. 
Het autobedrijf reageerde briljant op een racistisch bericht, die ze van ene 'Sammy' kregen. Hij vraagt of de auto die te koop staat een 'ex-Turken' is. En dat terwijl de eigenaar een Turkse achtergrond heeft. 

'De hoeveelheid reacties is ongekend'

De reactie van Akbas werd door de landelijke pers groots opgepakt en zelfs in België werd er over het autobedrijf geschreven. "Ik heb gigantisch veel reacties gekregen, via e-mail en telefoon, wat me verbaasde was de hoeveelheid steunbetuigingen die ik heb gekregen. Dat is ongekend", vertelt Akbas. 
"Ik heb daar op mijn eigen Facebookpagina nog een bedankje voor uitgebracht. Ondanks de verharding van de maatschappij op dit moment, is dit toch echt een teken dat wij het hier heel goed voor elkaar hebben in ons mooie Nederland. Dat we echt wel met elkaar kunnen opschieten."

Hectische dagen

Op de Facebookpagina van V-Max staat te lezen dat het bedrijf inmiddels van de schrik is bekomen. Ze hebben geprobeerd iedereen te woord te staan, maar willen ook excuses aanbieden voor het mogelijke ongemak, want het zou kunnen zijn dat door alle aandacht, telefoontjes en emails een klant niet is terugebeld of gemaild. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.