Afzwaaiende Maayke Heuver ziet Oranjedames verliezen van Frankrijk

Maayke Heuver nam vanavond afscheid
Maayke Heuver nam vanavond afscheid © Pro Shots
De voetbalsters van het Nederlands elftal hebben vrijdagavond een oefennederlaag geleden tegen Frankrijk. In stadion Nieuw Galgenwaard werd het 2-1 voor de Fransen.
Voor de wedstrijd werd er afscheid genomen van een aantal speelsters, waaronder voormalig FC Twente-middenvelder Maayke Heuver, die 17 interlands achter haar naam heeft staan. In Utrecht kwam Oranje halverwege de eerste helft op achterstand door een eigen doelpunt van Anouk Dekker.
Na rust werd de marge verdubbeld via de Franse spits Le Sommer. In de loop van de tweede helft vielen Twente-speelsters Lineth Beerensteyn, Sherida Spitse en Renate Jansen in bij Nederland. Vlak voor tijd werd het 1-2 dankzij Martens, die de aansluitingstreffer binnenschoot na voorbereidend werk van Beerensteyn en Spitse. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.