nieuws

Leden Vak-P bevestigen angstcultuur in en rondom supportershome

Vak-P zou volgens (oud)leden een angstcultuur hebben; geïnitieerd door Satudarah
Vak-P zou volgens (oud)leden een angstcultuur hebben; geïnitieerd door Satudarah © Pro Shots
Leden en oud-leden van supportersclub Vak-P van FC Twente steunen de constatering van de politie en burgemeester Onno van Veldhuizen dat motorclub Satudarah een bepalende rol speelt in de vereniging. 
"Vak-P is Vak-P niet meer sinds Satudarah er de lakens uitdeelt”, zegt een van hen in De Twentsche Courant Tubantia. Volgens de supporter is er sprake van een angstcultuur en is dat de reden dat honderden leden hun lidmaatschap hebben opgegeven bij de verenging. 

Grote invloed

De ondervraagden willen geen van allen met hun naam in de krant, uit angst voor represailles. Volgens de anonieme leden is er maar een kleine groep leden van Satudarah, zo'n tien tot vijftien mensen, maar is hun invloed groot. Sterker nog: het bestuur van Vak-P zou onder druk staan van leden van de motorclub.

Wat gebeurde er donderdag?

Donderdagavond werden er vijf mensen opgepakt na de wedstrijd van FC Twente tegen PSV. In de tweede helft moest Vak-P ontruimd worden na een grote zoekactie van de politie naar drugs. Die werden gevonden. Als gevolg maakte burgemeester Van Veldhuizen gisteren bekend dat Vak-P voor onbepaalde tijd gesloten wordt. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.