nieuws

Gouden Grutto voor boer Strijtveen in Lierderholthuis

Marcel Strijtveen uit Lierderholthuis heeft de Gouden Grutto publieks-prijs gewonnen. De boer heeft de meeste stemmen gekregen van het publiek voor de combinatie van natuurbescherming en zijn boerenbedrijf.
Vogelbescherming Nederland reikt jaarlijks twee prijzen uit aan boeren die hun bedrijfsvoering weten te combineren met natuurvriendelijk beleid. Uit handen van oud-landbouwminister Cees Veerman ontving Strijtveen de Gouden Grutto publieks-prijs. Marten Dijkstra uit het Friese Oldeborn kreeg de Gouden Grutto namens de vakjury.

Weideweelde

Strijtveen is blij met de prijs. "Het is mooi dat je kunt laten zien dat de 'gewone' boer ook goed voor de natuur zorgt." Hij krijgt 2.500 euro en heeft al aangekondigd dat bedrag te investeren in maatregelen die zijn land nog aantrekkelijker maken voor weidevogels. 
Strijtveen brengt samen met 12 collega's het product Weide Weelde op de markt. "Dat zijn zuivelproducten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn, niet van biologische boeren, maar wel van boeren met extra aandacht voor bijvoorbeeld de weidevogel. En dat spreekt consumenten aan. Van ieder verkocht product gaat 2 cent naar een speciaal fonds waarmee wij als boeren de natuur weer een handje kunnen helpen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.