nieuws

Supportersvereniging Vak P woest over "buitenproportioneel politiegeweld"

Rellen na politie-inval in Vak-P
Rellen na politie-inval in Vak-P © RTV Oost/ Erik Hogeboom
Het bestuur van supportersvereniging Vak-P is kwaad op de politie en de gemeente Enschede. Volgens het bestuur is er helemaal geen sprake van een selectief deurbeleid in het supportershome. In een verklaring zegt de vereniging ongewild slachtoffer te zijn geworden van buitenproportioneel politiegeweld.
"Wij betreuren het dat onze leden, vrijwilligers en alle andere stadiongangers ongewild slachtoffer zijn geworden van buitenproportioneel politiegeweld. Naar onze mening weegt de arrestatie van 5 personen niet op tegen de veiligheid van 25.000 personen", stelt het bestuur.
De supportersvereniging zegt dat in een convenant is vastgelegd dat de politie altijd op een normale manier het supportershome kan betreden. Het bestuur zegt na de politieactie van afgelopen donderdag niets van de gemeente Enschede of van de politie te hebben vernomen.

'Niet onder druk gezet door wie dan ook'

Vak-P: "Met verbazing hebben wij via de media kennisgenomen dat wij geen baas meer zouden zijn in ons eigen supportershome. In tegenstelling tot deze beweringen willen wij benadrukken dat wij op geen enkele wijze zijn geïntimideerd of onder druk zijn gezet, door
wie dan ook.

Lezing Vak-P staat haaks op die van gemeente en de politie

De reactie van het Vak-P-bestuur staat haaks op de lezing van de politie en de gemeente Enschede. Die stelden afgelopen vrijdag in een persconferentie dat er sprake was van georganiseerde misdaad met stelselmatige drugshandel vanuit het home van Vak-P. 
Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede heeft besloten dat het supportershome van Vak-P wordt gesloten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.