nieuws

Jeugdwedstrijd tussen Sparta Enschede en Barbaros loopt uit op vechtpartij

Een jeugdwedstrijd tussen Sparta Enschede en Barbaros uit Hengelo is gisteren bij Sparta uit de hand gelopen. Spelers, toeschouwers en leiders van de teams gingen met elkaar op de vuist.
De wedstrijd, die eindigde in een 3-2 overwinning van Sparta Enschede, verliep grimmig. Er werden verschillende gele kaarten en zelfs twee rode kaarten uitgedeeld toen er op een gegeven moment een vechtpartij ontstond.

Filmpje van vechtpartij op internet

Van de vechtpartij is een filmpje gemaakt dat op internet circuleert. Vermoedelijk is de commotie ontstaan in de emotie over het harde spel. Op een gegeven moment werd de politie ingeschakeld, zegt voorzitter Ooitink van Sparta Enschede, waar de wedstrijd werd gespeeld.
Ooitink zegt dat er in de 'emotie van het moment' zowel door Barbaros als door Sparta Enschede is gezegd dat er aangifte zal worden gedaan. 
Of er ook daadwerkelijk aangifte wordt gedaan, is niet duidelijk. De Fair Play commissie van Sparta is druk om de zaak volledig in beeld te krijgen. Maandagavond praat het bestuur van Sparta Enschede over de feiten.

Trainer Barbaros: voorbeeldfunctie

Jeugdtrainer Önür Gökcan van Barbaros verwacht dat er op persoonlijke titel aangifte zal worden gedaan. Hij is het zelf zeker van plan, omdat hij van de vader van een van de spelers van Sparta Enschede ernstige beledigingen en bedreigingen naar zijn hoofd kreeg geslingerd. 
De moeder van de jeugdspeler zou een grensrechter van Barbaros aan het einde van de wedstrijd in het gezicht hebben gekrabd. Gökcan: "dit ging allemaal veel te ver. We hebben een voorbeeldfunctie en ik wil dat er een goed voorbeeld wordt gegeven aan de jeugdspelers. Dat is nu niet gebeurd." De jeugdtrainer wil dat de misdragingen van de ouders worden bestraft.

Na conflict nog geen contact tussen clubs geweest
Sinds de uit de hand gelopen wedstrijd is er zo ver bekend nog geen contact geweest tussen de clubs. Zowel voorzitter Ooitink van Sparta Enschede als jeugdtrainer Gökcan van Barbaros zegt dat er veel in emotie is gebeurd in en om het speelveld en dat het belangrijk is dat eerst de feiten worden onderzocht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.